Foreningen Ordkraft

Mille Breyen Hauschildt
Foto: Kasper Palsnov

Mille Breyen Hauschildt

Cand.mag Mille Breyen Hauschildt stiller skarpt på usynligt og vedblivende vedligeholdelsesarbejde med en litterær poetik, der sætter værdsættelsen af hverdagens evige gentagelser højt på dagsordenen.

Mille Breyen Hauschildt (f. 1991) er aktuel med bogen Vedligeholdelsens poetik, der udkom på Laboratoriet for æstetik og økologi i januar 2024. Hun er cand.mag. i Litteraturvidenskab og Kønsstudier fra Københavns Universitet og skriver en ph.d.-afhandling i Æstetik og Kultur på Aarhus Universitet. Mille er opvokset i Lønstrup i Nordjylland og har efter ti år i København bosat sig i en lille landsby nord for Ebeltoft med sin familie.


Vedligeholdelsens Poetik
Vedligeholdelsesarbejde er det omfavnende punkt i Mille Breyen Hauschildts faglitterære værk ’Vedligeholdelsens Poetik’. Via analyser af litteratur, kunst og feministisk aktivisme udfolder hun det ellers så slidsomme og usynlige vedligeholdelsesarbejde, der opretholder vores liv og kortlægger en litterær poetik, der er noget andet end revolutionære potentialer, maskulin overskridelse og heroiske narrativer.

For hvordan skal vi kunne understøtte en nænsom vedligeholdelse af kloden, hvis vedligeholdelsen, og de mennesker, der er involveret i den, kontinuerligt undslipper vores opmærksomhed og træder i baggrunden?

Mille Breyen Hauschildt

fredag 05. april 2024 kl. 15:00 - 16:00
Generatorscenen - Teater Nordkraft, indgang via Den Blå Port på Teglgårdsplads, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter