Foreningen Ordkraft

Portræt billede af Nelly Sander

Nelly Sander

Sekter, alkoholiserede familier og hjemløshed. Mennesker, der lever på kanten, spiller en central rolle i Nelly Sanders forfatterskab. Altid med udgangspunkt i Nordjylland søges svar på, hvad der former vores liv, og hvordan vi er blevet til dem, vi er.

Nelly Sanders første roman, "fryd", handler om en kvinde i midtvejskrise, der nærmest uden at opdage, hvordan det gik til, en dag befinder sig i en Amish-lignende sekt på en ø uden for Aalborg. I begyndelsen er det et rart sted at være, men hvad sker der, hvis man får lyst til at komme tilbage til det moderne liv?

På Ordkraft vil Nelly Sander primært tale om sin anden roman: "Et bedre, om man vil". Den handler om Ane, som er ung i 1980’ernes Skagen. For hende er livet på toppen af Danmark ikke noget skønmaleri, lyset over Skagen trækker mørke skygger med sig. Mens forældrene kæmper med en kuldsejlende forretning og et snigende misbrug, forsøger Ane og hendes bror at finde vej gennem teenageårene, hvor de begge kommer til at overskride grænser, de aldrig havde forestillet sig.

At socialrealisme er et foretrukket tema i Nelly Sanders forfatterskab, bekræftes i hendes tredje roman, som hun skriver på i øjeblikket. Den handler om to mennesker, der lever med alkoholisme i vidt forskellige lag af det danske samfund. En dag krydses deres veje – i bogstavelig forstand – med et brag.

Læs mere om forfatteren her: https://danskforfatterforening.dk/39-nelly-sander/

Nelly Sander

lørdag 06. april 2024 kl. 11:45 - 12:15
Nordjyske stemmer scenen, Nordkraft
Føj til mit favorit Føj til favoritter