Foreningen Ordkraft

Sara Galbiati, Kasper Palsnov, Albert Sanvig Madsen, Simone Lilmoes, Sabine Borchert, Ulrik Jantzen
Foto: Sara Galbiati, Kasper Palsnov, Albert Sanvig Madsen, Simone Lilmoes, Sabine Borchert, Ulrik Jantzen

Generatorscenen flyder over

18. 03. 2024

Den altid eksperimentelle Generatorscenen er flyttet ind bag ’Den Blå Port’ på Teglgårds Plads i Nordkraft. Find os dér, når vi åbner for sluserne og flyder over scenekanten – og ja, bryder ud i et program af ren overflod.

I år undersøger Generatorscenen overfloden og overflodssamfundet i krydsfeltet mellem lyksalighed og ødelæggelse, mellem skam og privilegie, mellem knaphed og velstand, mellem begær og væmmelse, mellem klode og det ydre rum. Derfor skal du sætte i retning mod ”Den Blå Port” på Teglgårds Plads og få én på opleveren under dette års Ordkraft.

Nej til Elon Musk og dyrefabrikker, ja til nænsom vedligeholdelse af kloden
Det gælder nemlig om at være først, når vi går mod strømmen og afslører tingenes egentlige tilstand, når vi fx holder Åbent Landbrug og endevender ’Hvordan man laver dyr’ med prisvindende Mathilde Walter Clark. I samarbejde med Folkeuniversitetet kan du også opleve kulturforsker og debattør Gregers Andersen revse herskende fremtidsfortællinger, når han svarer på jeres fremtids- og teknologikritiske spørgsmål i ’Fremtidsbrevkassen’ indsendt til kaerefremtid@aalborg.dk . Du kan indsende dine spørgsmål om fremtiden frem til 3. april.

Du er også inviteret til en helt unik fælleslæsning af ’ Vedligeholdelsens Poetik’ med forsker Mille Breyen Hauschildt (AU). Her genbesøger vi nænsomt Inger Christensens ’Brev i april’  og undersøger vedligeholdelsens ellers så slidsomme rum, for muligvis at opdage det værdifulde, der ligger gemt heri. 

Djævlene omkring os
Overfloden kan også blive helt monstrøs, og vi håber, at vi kan gøre dig blot en lille smule frygtsom, når vi lokker kapitalismens djævle frem med ingen ringere end Asta Olivia Nordenhof. Ligeledes har klimakrisen også sine uhyrligheder og i selskab med forfatter Rasmus Theisens folkhorror’ Molbohistorier ’ skal vi også få Bettefanden, regnen og livet på Mols til at åbenbare sig for os.

To suveræne debutanter og et par H.C. Andersen-connaisseurs
Lokalt er der en overflod  af forfatterdebutanter samt nye stemmer i rigelige mængder . Du kan høre om en syrligsød forelskelse, der ikke kan sættes i kasser, med forfatter Anne Mari Borchert, der gæster scenen med sin anmelderroste romandebut ’Lykkelig med M’. Anmelderrost er også debutanten Amina Elmi, hvis digtsamling ’Barbar [Tavshedens objekt]’, om familie, tavshed og ømhed har gjort stor entré i litteraturen – Amina er desuden tidligere elev på Ordkraft Skriveskole, og det skal vi også tale med hende om.

Verden er fuld af usikkerheder, men én ting kan man være helt sikker på – og dét er, at H.C. Andersen stadig er aktuel. Den populære forfatter kommer ikke forbi, men i stedet kan du opleve Harald Voetmann og Jesper Wung-Sung i samtale om deres værker, som begge har folkekiære   Andersen som hovedperson. Så husk at sætte kryds i dagbogen.

Performance og skrift fra vækstlaget
Med stolthed byder vi velkommen til Det Hem’lige Teater. De har lovet at give jer en unik mulighed for at opleve prisvindende teaterstykker direkte fra det Aalborgensiske vækstlag.

Vi skal også opleve spirende stemmer fra det Nordjyske. Unge stemmer fra VendsysselNoveller læser nemlig deres nyskrevne værker op akkompagneret med kunstner Ane Gudruns illustrationer – det bliver en oplevelse, I ikke må gå glip af. Helt efter traditionen runder vi af med Ordkraft Skriveskoles bugnende talentmasse, som inviterer til oplæsning af deres tekster og et glas velfortjente bobler. 

Vi glæder os til hele herligheden og allermest til at se jer der tør, jer der tvivler og alle I andre gode gæster til endnu et år på Generatorscenen.

Og hvem ved – måske der gemmer sig et par overraskelser i strømmen endnu? 


Generatorscenen er støttet af Statens Kunstfond.