Foreningen Ordkraft

Billede tilknyt til nyheden om

Ny scene sætter fokus på nordjyske stemmer

11. 03. 2024

Sagt på godt jysk kan Ordkraft i år tilbyde en god nyhed. Fredag d. 5. april og lørdag den 6. april åbner en spritny scene med navnet ”Nordjyske stemmer” nemlig, hvor man kan møde en række dygtige forfattere med rødder i Nordjylland.

Siden Ordkraft slog dørene op første gang, har det været håbet, at den nordjyske festival skulle fremme lokale forfattere. Det er derfor ikke nyt, at man kan opleve nordjyske forfattere på ord- og litteraturfestivalen. Men det er nyt, at man for første gang i år kan opleve dem på deres helt egen scene, som har fået navnet ”Nordjyske stemmer”:

 

- Bibliotekernes scene har gennem årene præsenteret en række nordjyske stemmer, og det har været en stor fornøjelse. Men I år får de nordjyske forfattere altså deres helt egen scene, som skal bidrage til at understøtte det nordjyske vækstlag og give de nordjyske kunstnere en større stemme. Det er nemlig noget, der fylder i vores måde at holde festival på, fortæller projektleder for Ordkraft, Anine Schønwandt Kaas.

 

Bag den nye scene står forfatter og tidligere formand for Ordkraft, Pia Grandjean Odderskov. Gennem interesseforeningen Dansk Forfatterforening Nord har hun samlet 12 nordjyske forfattere, som kan opleves fredag og lørdag under året festival.

 

Nordjyske stemmer-scenen er placeret på Turbinetorvet foran Skråen i Nordkraft.

 

Mød forfatterne på Nordjyske stemmer-scenen:

Dan Toft

Britt Nørbak

Lise Andersen

Ida Maria Forster

Lean Waage Beck

Christina Ramskov

Susanne V. Knudsen

Marie-Louise Hansen

Grit Niklasson

Connie Warnich Aagaard

Nelly Sander

Pia Grandjean Odderskov